Kurucumuz

Hacı Sultan YILDIZ

Kuruluşu 1945 yılına dayanan Sultanlar Holding'in kurucusu SULTAN YILDIZ, babası 1. Dünya Savaşı’nda şehit olmuş iki kardeşten biridir. Sultan Bey, küçük yaşlarda ailesinin geçimine katkıda bulunmak amacıyla doğum yeri olan Rize’de, daha sonra da yakın il ve ilçelerde duvarcılık ve inşaat ustalığı yapmaya başlar.

1945 yılında ilk ticari faaliyetlerine işportacılık yaparak başlar.İstanbul’a gelerek, iğneden ipliğe o günün şartlarında gerekli olan ürünleri satın alıp, Rize’de satmaya başlar.

1948 yılında, Sultanlar Kollektif Şirketi’ni kurarak, yurt çapında eczane ve ıtriyat depolarına sevkiyat yapan dağıtım firmasının sahibi olur.

Yerli ürünlerin yanı sıra Unilever ve Bayer gibi çok uluslu şirketlerin de bayilik ve yurt çapında dağıtım işlerini üstlenir. Sultanlar, yurtiçi piyasada temizlik, kozmetik, ıtriyat ve eczane malzemeleri gibi ürünlerin dağıtımı konusunda büyüyüp gelişirken, bir yandan da gayrimenkuller satın alır ve faaliyet amacına uygun iş merkezleri inşa eder.

1975 yılında Kenton Gıda Sanayi A.Ş. ve Tibet A.Ş. ‘yi kurar, Sultanlar artık ayrı bir ticaret ve üretim firması olarak iş hayatına devam ederken, 4. Levent’teki iş merkezinde bir çok yeni ürünle iç ve dış piyasalara hizmet vermeye başlar. 1979 yılında Sultan YILDIZ vefat eder…

‘’ Birinci görevimiz, tüketicilerimize hep daha iyisini sunmaktır. ’’

Hacı Sultan YILDIZ

(1910-1979)

Copyright 2024

Web Tasarım